Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku
    • KlimaBlog
    • Časy a teplota vaření při vaření metodou SOUS-VIDE
    05.05.2022

    Časy a teplota vaření při vaření metodou SOUS-VIDE

    Níže uvedené podmínky přípravy jsou určeny pro stupeň propečení medium, pokud není uvedeno jinak. Jestliže chcete jiný stupeň propečení, o několik stupňů snižte nebo zvyšte teplotu vodní lázně.

     

    HOVĚZÍ
     TloušťkaTeplotaČas
     cm°Cideálmax
    Jemné maso (svíčková, rib-eye, T-bone, atd.) 2.5 57 1.5 h 3 h
      5 57 4 h 6 h
    Žebra 5 57 30 h 48 h
    Pupek, hrudí 2.5 57 12 h 48 h
      5 57 16 h 30 h
    VEPŘOVÉ
     TloušťkaTeplotaČas
     cm°Cideálmax
    Panenka 4 57 2.5 h 6 h
    Kotleta   57 4 h 6 h
    Pečeně   75 16 h 30 h
    Bůček (rychle)   85 6 h 8 h
    Bůček (pomalu)   75 30 h 48-72 h
    DRŮBEŽÍ
     TloušťkaTeplotaČas
     cm°Cideálmax
    Bílé maso
    Prsa s kostí 5 64 3 h 4-6 h
    Prsa bez kosti 2.5 64 1.5 h 2-4 h
    Krůtí prsa s kostí 7 64 4.5 h 6-8 h
    Krůtí prsa bez kosti 5 64 3 h 4-6 h
    Kachní prsa 2.5 54 2.5 h 4-6 h
    Tmavé maso
    Kuřecí stehno s kostí   77 4.5 h 6-8 h
    Kuřecí stehno bez kosti   77 2.5 h 4-6 h
    Krůtí stehno   77 8.5 h 10 h
    Kachní stehno   77 10 h 18 h
    RYBY A MOŘSKÉ PLODY
     TloušťkaTeplotaČas
     cm°Cideálmax
    Ryby (medium-rare)* 1.25-2.5 52+ 22 min 30 min
      2.5-5 52+ 32 min 40 min
    Ryby (medium) 1.25-2.5 60 22 min 30 min
      2.5-5 60 32 min 40 min
    Humr 2.5 60 48 min 60 min
    Škeble 2.5 60 48 min 60 min
    Kreveta velká 60 32 min 40 min
    ZELENINA
     TloušťkaTeplotaČas
     cm°Cideálmax
    Kořenová do 2.5 84 1.5-2 h 4 h
      2.5-5 84 3 h 4 h
    Jemná 1.25-2.5 84 40 min 1.5 h
    LUŠTĚNINY
     TloušťkaTeplotaČas
     cm°Cideálmax
    Fazole   84 8 h 24 h
    Hrách   84 6.5 h 9 h
    Čočka   84 1.5 h 3 h
    OVOCE
     TloušťkaTeplotaČas
     cm°Cideálmax
    Tvrdé (jablka, hrušky) do 2.5 84 50 min 2 h
    Měkké do 2.5 84 35 min 1 h
    VEJCE
     TloušťkaTeplotaČas
     velikost°Cideálmax
    Vejce ve skořápce (rychlá úprava) velké 75 16 min 18 min
    Vejce ve skořápce naměkko (tekutý žloutek) velké 61.5 50 min 1.5 h
    Vejce ve skořápce naměkko (žloutek jako med) velké 63.5 50 min 1.5 h
    Vejce ve skořápce naměkko (žloutek jako majonéza) velké 64 50 min 1.5 h
    Vejce ve skořápce nahniličko velké 68 50 min 1.5 h
    Vejce natvrdo velké 71 50 min 1.5 h

     

    *ideální teplota pro úpravu ryb na stupeň medium-rare je 52 °C. Pokud ale chcete upravovat ryby při této teplotě, ujistěte se, že používáte čerstvé suroviny, které nejsou nijak kontaminované. Pokud si nejste jisti, raději ryby připravujte o něco kratší dobu při teplotě 57 °C, která zajišťuje likvidaci všech nežádoucích bakterií.

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Další informace
    Souhlasím s použitím všech souborů cookies.
    Odmítnout, využívat pouze technické cookies.

    Zboží bylo vloženo do košíku

    Doporučujeme dokoupit

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?